De lijn van de dag, uitbreiding

Uitbreiding

Voor u verder gaat lezen, wordt u uitgenodigd een vergrote versie van onderstaande illustratie te bekijken (a.u.b. op afbeelding klikken).  U krijgt dan direct zicht op wat De lijn van de dag voor u en uw jonge kinderen kan betekenen.

Met de uitbreiding van De lijn van de dag kunt u beschikken over lijnstukken welke verdeeld zijn in uren en kwartieren. De vormgeving is conform die van De lijnen van het leven. De lijn van de dag mag als voorbereiding op De lijnen van het leven worden gezien.

De illustratiekaartjes hebben nu een kleiner formaat, opdat ze op een kwartier nauwkeurig op de tijdlijn kunnen worden geplaatst. De woorden worden op losse kaartjes bijgeleverd. Zo kunnen de activiteitenkaartjes ook als leeswerkje worden ingezet.

Tevens kunt u beschikken over kaartjes van zowel analoge als digitale klokjes. Ook deze worden met losse woordkaartjes geleverd.

U kunt de uitbreiding van De lijn van de dag als geheel aanschaffen of u maakt een keuze uit de diverse onderdelen. In onderstaande tabel kunt u een aantal voorbeelden terugvinden.  Wilt u meer voorbeelden bekijken, klik dan in bovenstaand menu op 'Voorbeelden'.
De brochure-bestellijst geeft de meest uitgebreide informatie.

Lijnstukken van een uur

Lijnstukken als bovenstaand voorbeeld, op ieder lijnstuk één klokje; formaat 45 x 10 cm, gelamineerd
Er zijn twee pakketten:

  • 8 lijnstukken, in tijd van 8.30 uur tot 16.30 uur met kleurcodering voor de ochtend en de middag.

  • 16 lijnstukken die in combinatie met het eerste pakket de 24 uur volmaken; met kleurcodering voor avond, nacht, ochtend.

Geïllustreerde werkjes

Kleine geïllustreerde kaartjes (formaat 9,5 x 6,5 cm) met woordkaartjes voor een exacte tijdaanduiding op de lijnstukken als in voorbeeld. U kunt uit de rubrieken 'dagelijkse activiteiten', 'bijzondere dagen'. 'activiteiten buiten schooltijd', 'het weer' en de 'jaargetijden' zelf de inhoud samenstellen. Alle informatie vindt u in de brochure-bestellijst.

Er zijn bovendien klokkenwerkjes (prijs inclusief doosje) met hele uren, halve uren en kwartieren:

Hieronder ziet u de zelfcorrigerende achterzijde van een werkje.

 

Jos Werkhoven zal het zeer op prijs stellen als u uw reacties over hetgeen u gelezen heeft, in het gastenboekplaatst.

INDEX